Onze brandblussersWij verdelen een uitgebreid gamma aan brandblusapparaten zowel brandblussers onder permanente druk met een maximale levensduur van 10jaar, alsook blusapparaten met inwendig drukpatroon welke een levensduur van maar liefst 20jaar meekrijgen.

Al onze brandblussers voldoen aan het Belgisch keurmerk BENOR en het Europese CE en dragen dus ook deze kentekens.


Schuimblussers

Een schuimbrandblusser is in de meeste gevallen de beste oplossing, het schuim veroorzaakt quasi geen nevenschade en veroorzaakt ook geen hinder tijdens een eventuele evacuatie.

Standaard zijn onze schuimblussers ook steeds geschikt voor brandklassen A (vaste stoffen), B (vloeistoffen) en F (vetten) wat ze dus uitermate geschikt maakt voor horeca, kantoor, vakantiewoning, publiek toegankelijke ruimtes, scholen, appartementsgebouwen, enzovoort....

Poederblussers

De poederblusser is wellicht nog het meest gekende blusapparaat, dit blusmiddel is geschikt voor brandklasse A ( vaste stoffen, B (vloeistoffen) en C (gassen).
Echter zorgt een poederblusser bij gebruik voor een enorme ravage en heel wat bijkomende schade, vooral wanneer men een beginnende (kleine) brandhaard meteen te lijf gaat met een poederblusser dan kan de veroorzaakte schade door het blussen vaak vele malen groter zijn dan de schade veroorzaakt door de brand op zich.
Ook veroorzaakt het poeder een verminderde zichtbaarheid mocht het tot een evacuatie komen, om deze redenen worden poederblussers reeds in een aantal regio's geweerd uit publiek toegankelijke gebouwen.

Wij raden de plaatsing van dit type brandblusser vooral aan in loodsen, opslagplaatsen (waar het materiële niet zo zeer van belang is) of voor buitentoepassingen aangezien poeder ook vorstvrij is.


CO2-blussers


Co2-blussers of ook wel koolzuursneeuw-blusser genoemd is een blusmiddel specifiek geschikt voor brandklasse B(brandende vloeistoffen en dampen) en C (gassen).
Een CO2-blusser werkt volgens het principe afkoeling en verstikking, het gasvormig blusmiddel (stikstof) heeft een temperatuur van ca -80°C en verdrijft de zuurstof waardoor de brand uitdooft.

Een Co2-blusser laat geen enkel residu achter en is dus veruit het "properste" blusmiddel, CO2 brandblussers dienen voor specifieke objectbeveiliging bij elektrische risico's, servers, dure machines, keukens om meteen in te grijpen wanneer hier een incident zou plaatsvinden. CO2 brandblussers zijn helaas niet geschikt om vaste stoffen te blussen gezien het blusmiddel gasvormig is en verdampt na gebruik zonder de brandhaard blijvend af te dekken.

Waarmee kunnen wij u helpen?